Valencià / Español  ·  TEL. 961 851 057 · EMAIL yocris@yocris.es
Valencià / Español  · 

Notícies

Recollida d'aliments SAHARA LLIURE

24-01-2020

Estimades famílies,

 

L'ONG Sàhara Lliure s'ha posat en contacte amb el Centre per a sol·licitar la col·laboració de les famílies en la recollida d'aliments no peribles per al poble sahrauí.

 

Aprofitant que el dia 30 de gener se celebra el Dia de la Pau, totes aquelles famílies que desitgen col·laborar amb el projecte poden portar algun producte no perible i l'ONG passarà a recollir-los per a enviar-lo als Campaments d'Algèria.

 

Qui vulga més informació sobre aquesta ONG i els seus projectes pot posar-se en contacte amb ells en la següent adreça: https://saharalliurepaterna.org/

 

 

 DESCRIPCIÓ DEL PROJECTE

 

Les condicions de vida en els campaments de refugiats sahrauís són molt dures, tenint en compte que estan en el desert, vivint en condicions infrahumanes sense aigua corrent, ni mitjans per a sustentar i alimentar a les seues famílies.

 

Amb la caravana d'aliments es pretén adquirir i recollir aliments entre la població escolar fonamentalment i dels organismes i institucions públiques que col·laboren amb la nostra Associació. Aquesta contribució no és només de productes alimentosos, també de medicines, material sanitari, material escolar, etc., les despeses de transport suposen una despesa addicional donada la distància a recórrer entre València i els Campaments a Algèria.

 

Durant els mesos d'estiu les condicions de vida en els campaments són extremadament dures, arribant-se a aconseguir temperatures de més de 50°, en unes condicions insofribles; són els xiquets menors de 12 anys els que més pateixen aquestes temperatures tan extremes i la falta d'aigua.

 

La campanya de sensibilització es pretén donar a conèixer la història del poble sahrauí des de l'arribada fins a l'eixida d'Espanya com a potència administradora i la situació actual per a comprendre com és la vida en els campaments de refugiats i en els territoris ocupats.

 

 

 

    Objectiu general

 

 Aconseguir una millora de les condicions de vida, educació i desenvolupament dels xiquets sahrauís i de les seues famílies, amb una alimentació més adequada a les seues necessitats en la vida diària.

 

 Mantindre, millorar i ampliar els llaços interculturals entre tots dos pobles.

 

Donar a conèixer i així sensibilitzar de les necessitats d'aquest poble dividit, ocupat i obligat a sobreviure en condicions extremes en el desert algerià.

 

 

 

    Objectius específics

 

 Amb la caravana d'aliments es pretén millorar les condicions de vida de la població sahrauí, ampliant-se a l'enviament de material sanitari i esportiu, essencials per a la vida dels xiquets sahrauís i a les seues famílies.

 


Xarxes socials:


Arxius: